speler

warning: Creating default object from empty value in /var/www/goclubdelft.nl/htdocs/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Laurens Spijker gepromoveerd

De Go Club Delft heeft er een nieuwe danspeler bij. Laurens Spijker mag zich voortaan 1e dan noemen. Op de Martinicup in Groningen vergaderde de classificatie commissie. Laurens scoorde in 2009 een serie uitstekende resultaten. Met onder andere het winnen van het Centraal Plaatsing Toernooi, een 4 uit 5 op het weekeind toernooi van Europees Go Congres, en handhaving op het Indis liet hij zien de zwarte band van het go waardig te zijn.

Herman Hiddema handhaaft zich op NK-debuut

Herman_2

Herman Hiddema (4d) heeft in zijn debuut op het Nederlands Kampioenschap een uitstekende prestatie neergezet. Hij eindigde na acht wedstrijden op de tiende plaats. Hij scoorde vier punten, waarmee hij zich verzekert van deelname voor volgend jaar. Hij is daarmee de enige vierde dan op het toernooi die zich handhaaft. Een topprestatie, waarop we als club trots mogen zijn. De winst- en verliespartijen waren gelijkmatig verdeeld, met op elk van de vier toernooidagen één keer winst en één keer verlies.... Lees verder >>

Frederik gepromoveerd

Frederik Spanhoff is gepromoveerd naar 4e dan. Op 9 januari heeft de classificatiecommissie vergaderd, en Frederik's resultaten in het najaar waren voldoende reden om hem 4e dan te maken. De 5 uit 5 score in de Nederlandse Go Competitie heeft hier natuurlijk een flinke bijdrage aan geleverd.

Herman Hiddema wint Indis; Frederik, Bas en Laurens handhaven

INDIS

In het tweede weekend van het Indis (voorrondes voor het NK) heeft Herman Hiddema (4d) opnieuw al zijn partijen gewonnen. In ronde 5 versloeg hij Alexander Eerbeek (3d), de enige andere speler die na het eerste weekend ook 4 punten had. Hierna stelde hij plaatsing voor het NK zeker door van Michiel Tel (2d) te winnen. In de 7e ronde werd hij ingedeeld tegen Vincent van Gelderen (4d), die zich helaas ziek afmeldde, hetgeen resulteerde in een reglementaire overwinning. In de laatste ronde mocht Herman het nog tegen Rene Aaij (5d) opnemen, en ook deze partij wist hij te winnen. Hiermee won hij met een perfecte 8/8 score het Indis.

Frederik, Bas en Laurens handhaafden zich alledrie met 4 punten. Voor Frederik was dit teleurstellend. Hij had zich in 2006 al een keer geplaatst, en was vorig jaar 6e (dit jaar was de 6e plaats goed genoeg geweest voor plaatsing). Voor Laurens, aan de andere kant, was het een uitstekende prestatie. Hij was de enige 1e kyu die zich handhaafde. Hij versloeg daarvoor twee 2e dans, een 1e dan en een 1e kyu en verloor alleen van 3e dans en sterker.

Volledige eindlijst... Lees verder >>

Goede start voor Delftse spelers op het Indis

Delftenaren op het Indis 2009 2

De Delftse spelers hebben goed gescoord in het eerste weekend van het Indis (voorrondes voor het NK). De Delftse delegatie bestaat uit Herman Hiddema (4d), Bas Vet (2d), en Laurens Spijker (1k). Na vier rondes is Herman nog ongeslagen. Bas heeft twee punten, en Laurens één. Hagenaar Frederik Spanhoff (3d) staat op 2 punten.

Herman deed goede zaken door in de eerste ronde de sterkste speler op het toernooi, Michiel Eijkhout (6d), te verslaan in een zenuwslopende partij waarbij beide spelers in byo-yomi raakten. Herman trof in de tweede ronde vervolgens Spanhoff, die zijn eerste ronde tegen Paul Boersma (2d) gewonnen had. Hoewel Frederik in het middenspel beter kwam te staan, wist Herman hem aan het eind de winst toch nog te ontfutselen. Ook Bas speelde uitstekend, hij won in de eerste ronde van André Engels (3d), en in de tweede ronde van de recent gepromoveerde Sjoerd Kuperus (3d). Laurens trof in zijn eerste twee rondes Rudi Verhagen (5d) en Marc Eerbeek (3d), allebei zware tegenstanders, en verloor beide partijen.

Opvallend was dat de drie (op papier) sterkste deelnemers aan het Indis, Michiel Eijkhout (6d), Rudi Verhagen (5d) en René Aaij (5d), na de eerste dag alledrie al een punt kwijt waren. Niet alleen verloor Michiel in de eerste ronde van Herman, Rudi verspeelde een punt aan Alexander Eerbeek (3d) in ronde 2, en Rene Aaij verloor in dezelfde ronde van Andreas Drost (4d).... Lees verder >>

Herman Hiddema en Gelmer Bouwman gepromoveerd

Herman Hiddema is gepromoveerd naar 4e dan. De recente successen in o.a. Leksand, de NGC en het Wintergo bleken voldoende om na vier jaar als 3e dan een promotie tot 4e dan te rechtvaardigen.

Gelmer Bouwman is gepromoveerd naar 3e dan. Daarmee haalt hij zijn derde promotie binnen een jaar, want eind 2008 was hij nog 1e kyu. We wachten met spanning af wanneer de volgende promotie volgt.

Laurens eindigt op de 2e plaats in Belfast Open 2009

Belfast top 3

Op 26 en 27 September werd in Noord Ierland het Belfast Open 2009 toernooi gespeeld. Er waren 17 deelnemers, 7 uit de UK, 8 uit Ierland, 1 uit Polen en 1 uit Nederland. De bar was vastgesteld op 1 kyu waardoor er 4 mensen boven de bar speelde, waaronder Laurens Spijker. Er werd gespeeld met 50 minuten main time en 3 keer 10 seconden overtime. Alle partijen werden gespeeld met Japanse regels en 6.5 komi voor wit.

Door drie van de vier partijen te winnen wist Laurens Spijker de 2e plaats te behalen in dit toernooi, achter Matthew Crosby die al zijn partijen wist te winnen.... Lees verder >>

Laurens Spijker

Laurens

Born in The Netherlands in 1985. I Started playing Go in October 2005 when invited by a friend to join his recently started Go club in Harderwijk. I moved to Delft at the end of 2006, and have, since then, been active in the Go Club Delft. In 2012 I moved to Bergen op Zoom, but I still play in Delft occasionally.

I can usually be found on KGS using the nickname “freegame”. I also have other accounts on KGS as well als accounts on other Go servers. Since I started playing online, I have played over 5,000 games on KGS (using several accounts). This has brought me to approximately 3dan KGS. (2dan EGF).... Lees verder >>

Herman Hiddema wint Leksand Open

Leksand

Met een perfecte zes uit zes heeft Herman Hiddema (3d) op zondag 16 aug het Leksand Open Tournament in Zweden gewonnen (onderdeel van de Pandanet European Cup). Op weg naar de titel versloeg hij Tomas Boman (2d, SE), Martin Li (5d, SE), alsmede landgenoten Bas Vet (2d), Willem Koen Pomstra (5d), Renee Frehe (4d) en Siu Hong Chung (2d).

Martin Li won de onderlinge wedstrijd tegen Willem Koen Pomstra, en behaalde daarmee de tweede plaats met een 5/6 score. De derde plaats ging op weerstandspunten naar Willem Koen Pomstra, hij bleef de andere twee spelers met een 4/6 score, Renee Frehe en Erik Ochterlony (3d), daarin ruim voor. Clublid Bas Vet speelde 3 rondes mee en eindigde op de tiende plaats.... Lees verder >>

Herman Hiddema wint Amersfoorts Toernooi

Amersfoorts toernooi in cafe Lobbes

Herman Hiddema (3d) heeft het Amersfoorts 750 seconden toernooi gewonnen. Vanwege het 750 jarig bestaan van Amersfoort organiseerde de club Amersfoort een speciaal toernooi met 750 seconden bedenktijd (twaalfeneenhalve minuut) en volledige handicap. Gespeeld werd in het gezellige bruine cafe Lobbes, in het hart van Amersfoort. De indeling en organisatie werden verzorgd door Ger Hanssen (3d), die zelf ook meespeelde.

Er waren 17 deelnemers aan het toernooi, die eerst in drie poules van vijf of zes spelers een halve competitie (round robin) speelden. Uit deze drie poules gingen de beste 8 door naar een knock-out toernooi met verliezersronde. Bij de laatste acht zaten alle zes aanwezige danspelers en twee kyuspelers, onze eigen Laurens Spijker (1k) en jeugdtalent Alex Ketelaars (12 jaar oud en na een jaar spelen al 3e kyu).... Lees verder >>

Syndicate content