Verslag Delfts Go Toernooi 2008

De trofee: Een Delfts blauw tegeltje
Het Delfts go toernooi in het weekeind 6-7 september 2008 was opnieuw een groot succes. We haalden niet helemaal het deelnemersaantal van vorig jaar, mede natuurlijk omdat er dit jaar geen trip naar Korea te winnen was, maar met 71 deelnemers waren we nog steeds dik tevreden. Ook de nieuwe lokatie, buurthuis St. Olof, bleek een daverend succes. Nog steeds op kruipafstand van het centrum, maar toch midden in een rustige volkswijk met een parkje naast de deur (waar in de loop van de mooie zaterdag wel wat borden heen gesleept werden). De prijzen waren er schappelijk (alle non-alcoholische drankjes kostten minder dan een euro) en broodjes voor de lunch mochten door de organisatie zelf verzorgd worden.

Het toernooi kende een redelijk stevige topgroep, bestaande uit 14 spelers van 3e dan of sterker, met de grote favorieten natuurlijk de drie 5e dans en de ene 6e dan. De eerste verrassing kwam echter al in de tweede ronde, toen Robert Rehm verloor van de omhoog gelootte Lucas Neirynck, een 2e dan uit het Belgische Louvain-la-Neuve. In de derde ronde schakelde Willem Koen Pomstra vervolgens Rudi Verhagen uit, waarna hij het in de 4e ronde op mocht gaan nemen tegen de eveneens nog ongeslagen Geert Groenen. Willem Koen won deze partij, en daarmee hoogst waarschijnlijk dus het toernooi. In de 5e ronde mocht hij het opnemen tegen de eerder genoemde Lucas Neirynck, die na nog twee overwinningen op 3e dans nog altijd ongeslagen was. Voor hem bleek Willem Koen toch een maatje te groot, ondanks het eerdere succes tegen Robert, en dus werd Willem Koen ongeslagen winnaar van het Delfts toernooi. Geert werd tweede, en Rudi werd ondanks een verlies in de laatste ronde tegen Robert nog derde op weerstandspunten.

Hiermee werd Willem Koen winnaar van de eerste echte Delftse trofee, een speciaal hiervoor gemaakt Delfts blauw tegeltje (klik op de foto rechtsboven voor een groter plaatje)