Delfts toernooi 2011 een succes

Delft toernooi 2011

In het afgelopen weekeind (10-11 sept 2011) vond het delfts toernooi voor de zevende keer plaats. Er werd net als voorgaande jaren gespeeld in buurthuis St. Olof. Ook dit jaar heeft Delft de magische grens van 60 deelnemers weer gehaald. Met 61 mensen die 1 of meer ronden speelde is het toernooi net zo groot als vorig jaar.

Dankzij het mooie weer was het mogelijk om lekker buiten te zitten. Hiervan werd vooral zaterdag gebruik gemaakt. Aan het eind van de dag was er, net als vorig jaar, weer voor een stamppotten diner gezorgd in Café De Klomp. Daarvan hebben 24 deelnemers gebruik gemaakt, wat zorgde voor een erg gezellige avond waarbij er naast een hapje en een drankje ook tijd was voor een potje go,
of schaak.

Op zondag kwamen er een paar nieuwe mensen bij en waren er ook helaas een aantal mensen niet meer bij. Dit zorgde ervoor dat iedere ronde tussen de 25 en 27 bezette borden had. Met dank aan de clubs uit Amstelveen, Groningen en Den Haag was er meer dan voldoende materiaal aanwezig.

Gedurende het hele weekeind kon er tegen schappelijke prijzen eten en drinken genuttigd worden. Met dank aan de mensen achter de bar (Bart, Dorien, Joop en Marina) die op zaterdag en zondag achter de bar hebben gestaan en hebben gezorgd voor de lekkere broodjes en andere versnaperingen.

Wedstrijdverslag:
Na twee dagen spelen werd de ontknoping van het toernooi onverwacht spannend. Willem-Koen had graag een nieuw vierde tegeltje gewonnen, maar was na verlies in de eerste en derde rondes tegen respectievelijk Siu en Robert, kansloos voor de overwinning, en moest genoegen nemen met de 6e plaats, net buiten de prijzen.

Robert, die ook twee partijen verloor van respectievelijk Rudi en Fan, wist door betere weerstand punten de vijfde plaats te halen, en daarmee twee punten voor de EC (European Cup) veilig te stellen.

Op de vierde plek eindigde Michiel die na drie overwinning in de laatste twee ronden verloor van de nummers 1 en 2. Wel verdiende hij 3 EC punten.

Fan zorgde voor een stunt. Hij kon zaterdag helaas niet meespelen, maar wist zondag al zijn partijen te winnen, hierbij versloeg hij in ronde vier Robert, die hiermee alle hoop op een overwinning in rook op zag gaan. In de laatste ronde versloeg Fan de koploper Rudi. Omdat Fan niet meespeelde op zaterdag was hij bij voorbaat eigenlijk al kansloos op de overwinning. wel verdiend hij met zijn goede prestatie 5 EC punten.

Frederik en Michiel, de in de laatste ronde tegen elkaar speelde hadden beide 3 uit 4, en zouden door te winnen gelijk komen met Rudi. Michiel zou bij winst het toernooi kunnen winnen. Frederik zou bij winst door minder weerstandspunten echter maximaal de tweede plaats kunnen halen.
Voor Rudi waren het dus spannende minuten, waarin hij zijn zijn kansen op een tweede toernooi tegeltje niet meer in eigen hand had.
Uiteindelijk wist Frederik te winnen en daarmee heel netjes de twee plaats te halen en 8 EC punten.

Rudi werd hierdoor met 4-5 op weerstandspunten de winnaar van het delfts toernooi 2011 en heeft zijn tweede tegeltje binnen. hiermee loopt hij in op Willem-Koen die met drie Delftse toernooi-tegeltjes voorlopig nog steeds de mooiste badkamer van alle Go spelers heeft.

De volledige uitslag is te vinden onder de resultaten in het menu.

Tot volgend Jaar allemaal.