Verslag Delft's Toernooi 2010

Er waren 64 deelnemers uit vijf landen die samen bijna 150 toernooi partijen hebben gespeeld.

Aan de top bleef de strijd om de toernooi overwinning spannend tot de laatste partij. Niemand bleef ongeslagen, en er waren na 5 ronden drie mensen uit de top die 4 uit 5 hadden gescoord. Na een tweede plaats in 2005 en 2008 wist Geert Groenen deze keer wel de eerste plaats te bemachtigen met de beste SOS. Hij is daarmee de winnaar van het delfts toernooi 2010 en nu de trotse bezitter van zijn 1e Delftse toernooi tegel.
Geert deelde de eerst plaats met Michiel Tel en Andreas Drost. Michiel werd echter tweede op SOS punten, één plaatsje voor Andreas die derde werd.

Behalve de top waren er natuurlijk veel meer mensen die dapper gestreden hebben voor een goede eindklassering. Er was dit jaar niemand die 5 uit 5 wist te scoren, maar buiten de top drie waren er nog vier andere deelnemers met 4 uit 5: Jeroen Landolt 5k, Robert Bearda 6k, Thomas Finkelnberg 12k en Marcel Riedeman, 15k. Marcel was bovendien de winnaar van de jeugd prijs. Met een 23e plaats was Bas v.d. Ende de best geclasseerde kyu speler van het toernooi.

We hopen dat iedereen het afgelopen weekeind een leuk toernooi heeft gespeeld, en het eerste weekeind van September 2011 vast reserveert voor deelname aan de volgende editie van het Delfts toernooi.