Go Competitie van Start

De Nederlandse Go Competitie is weer van start. In het voorjaar van 2010 doen Delft en Den Haag samen opnieuw mee met acht teams. De competitie is gegroeid van 26 naar 31 teams in totaal, wat betekend dat er in zes poules gespeeld wordt. In ieder van die poules zit wel een team van Den Haag, met twee teams in de eerste en vijfde klasse.

Titelverdediger Den Haag 1 mocht de competitie beginnen tegen Utrecht 1, de kampioen van najaar 2008. De afgelopen twee jaar werd tegen dit team met 3-0 gewonnen, maar dit jaar lukte dat helaas niet. Zowel Herman Hiddema (4d) als Bas Vet (2d) verloren, respectievelijk van Bram Koster (4d) en Sjoerd Kuperus (3d). Frederik Spanhoff (4d) redde de eer door op bord 2 nog wel een puntje te pakken tegen Arend-Jan Westhoff (4d).

Den Haag 2, dat vorig jaar op een haar na promotie naar de hoofdklasse mis liep, begon het seizoen goed tegen Utrecht 3. Het teams was iets verzwakt, omdat Thomas Derz (3d) op vakantie was en dus op bord 3 vervangen werd door Ward Njio (1d), maar Gelmer Bouwman (3d) en Fan Liu (3d) waren wel gewoon beschikbaar. Tegen Arend van Oosten (1d), Gijs van Swaaij (1k) en Zeno van Ditzhuizen (1k) werd met 3-0 gewonnen.

Den Haag 3 speelt in dezelfde klasse als Den Haag 2, en mocht het seizoen beginnen tegen Nijmegen 1, een team dat voor het eerst mee doet. Laurens Spijker (1k), Bas van den Ende (1k) en Joey Sonius (1k) speelden respectievelijk tegen Niek van Diepen (3d), Roel Verkeste (1d) en Jorik Mandemaker (1k). Laurens wist heel netjes een nieuwe 3e dan aan zijn erelijst toe te voegen, maar helaas werden de andere twee borden verloren, waardoor de wedstrijd met 2-1 in het voordeel van Nijmegen uitviel.

In de tweede klasse speelde Den Haag 4, met Marc Dieben (1k), Thomas van Hemert (2k) en Tim van Vliet (2k), tegen Almere 1. Almere speelde in de opstelling Ronald Verhagen (1d), Oepke Bakker (1k) en Rob van Fucht (1k). Thomas was helaas de enige die een puntje wist te pakken, dus Almere won de wedstrijd met 2-1.

Den Haag 5, was uitkomt in de derde klasse, had deze ronde vrij. Den Haag 6 speelde in de vierde klasse tegen Leiden 4. Cem Guvener (6k), Ton van der Valk (7k) en Martijn Feleus (7k) wonnen alledrie, respectievelijk van Hans Mugge (5k), Freek de Bruin (8k) en Henk van der Wal (9k).

Den Haag 7 en Den Haag 8 spelen beide in de vijfde klasse. Den Haag 7 mocht het seizoen beginnen tegen Den Bosch 1, een nieuw team dat op papier favoriet is in deze poule. Martijn Feleus (7k), Peter Kapel (11k) en Michael Claushuis (13k) verloren dan ook alledrie, tegen Leo Koolhoven (6k), Rob Friederichs (7k) en Thijs Breel (7k). Den Haag 8 begon tegen Utrecht 7 in de opstelling Martin Bijlsma (7k), Marco Kramer (8k) en Bart Vergouwe (12k). Dezen wonnen alledrie, tegen Laura Pezzoli (18k), Almer Meerhof (20k) en Roeland Dilz (20k).