Den Haag 1 wordt kampioen; Den Haag 3 wint tweede klasse

Den Haag 1 is door de overwinning op Leiden 1 zo ver uitgelopen op de concurrentie dat het kampioenschap nu al zeker is. De uitslag van de laatste wedstrijd tegen Eindhoven kan daar niets meer aan veranderen. Leiden 1 speelde, net als Den Haag 1, in de normale opstelling op volle sterkte, met Filip Vanderstappen (5d) op bord 1, Andreas Drost (4d) op bord 2, en Arnoud Rutgers v/d Loeff (4d) op bord 3. Herman verloor zijn partij tegen Filip, maar Frederik en Bas wonnen wel allebei, en daarmee was het kampioenschap zeker gesteld.

Den Haag 3 heeft met 2-1 van Arnhem 2 gewonnen, en is daarmee ongeslagen winnaar van de tweede klasse. Ward Njio versloeg Karen Pleit (1k), en Laurens Spijker versloeg Marianne Diederen (1k). Op bord drie viel Eric van der Marel in, en hij verloor helaas van Marieke Overbeek (4k), maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Den Haag 3 is hiermee gepromoveerd, en zal volgend jaar een klasse hoger uitkomen.

Den Haag 4 speelde tegen Leiden 2, en verloor helaas met 2-1. Bas v/d Ende (2k) wist nog wel een knappe prestatie neer te zetten door van Jaap Blom (1d) te winnen, maar Ger de Groot verloor van Jan Bol, en Tim van Vliet verloor van Vincent van der Goes. Den Haag 4 moet nu hopen dat Arnhem 2 niet van Utrecht 4 wint, anders zal het team degraderen.

Den Haag 5 verloor helaas met 2-1 van Hilversum. Bij winst met 3-0 was promotie nog mogelijk geweest, maar Hilversum bleek toch een maatje te groot in deze wedstrijd. Den Haag 6 verloor van Utrecht 5, waardoor Utrecht 5 de promotie in de derde klasse pakt. De beide Haagse teams handhaven zich, Almere 2 degradeert uit deze poule

Den Haag 7 won de onderlinge wedstrijd tegen Den Haag 8 met 2-1. Tim van Vliet pakte het ene puntje voor Den Haag 8 tegen Tamara Havik. In deze poule zal Utrecht 6 promoveren.

Op 6 december volgen de laatste wedstrijden. Vooral voor Den Haag 2 staat hier nog veel op het spel, zij moeten van Groningen 1 winnen om nog een kans te maken op promotie.