Den Haag 1 blijft scoren; Den Haag 3 bijna gepromoveerd

Er is weer een ronde van de Nederlandse Go Competitie gespeeld. Den Haag 1 mocht het hierin opnemen tegen Arnhem 1. Dit is het team waarvan Den Haag 1 vorig jaar met 2-1 verloor, en dat uiteindelijk op basis van dat onderlinge resultaat kampioen werd in plaats van Den Haag 1. Den Haag 1 zinde dus op wraak, en ondanks het feit dat Arnhem zich versterkt had op het 3e bord, wist Den Haag de wedstrijd te winnen. Bas Vet, die vorig jaar als enige een puntje haalde tegen Arnhem, verloor weliswaar van Erik Henselmans (3d), maar Herman Hiddema en Frederik Spanhoff wisten allebei wel te winnen, van Willem Koen Pomstra (5d) en Rudi Verhagen (5d) respectievelijk. Daarmee eindigde de westrijd dus dit jaar met 2-1 in het voordeel van Den Haag, en is Den Haag 1 nog steeds op koers om de titel te pakken.

Den Haag 2 was deze ronde vrij, Den Haag 3 deed goede zaken door de onderlinge wedstrijd tegen Den Haag 4 met 3-0 te winnen. Den Haag 3 staat daarmee op de drempel voor promotie. Als ze in de laatste wedstrijd tegen Arnhem 2 nog minsten 1 bordpunt halen, of als Arnhem tegen Utrecht 4 nog minsten 1 bordpunt laat liggen, dan is de promotie binnen.

Den Haag 5 speelde dinsdag in een licht verzwakte opstelling met Tommy Tjong, Joop Kwak en Eric van der Marel. Helaas verloor het team met 2-1 van Almere 2. Tommy en Joop verloren van Andre Teuling en Ivo van Stokkum respectievelijk, Eric redde de eer door op bord 3 nog een puntje te pakken tegen Liselot Bouman. Ondanks deze overwinning zal Almere 2 de laatste plaats in de poule niet meer ontlopen, en dus degraderen. Den Haag 5 zal in de laatste wedstrijd tegen Hilversum alles op alles moeten zetten om nog promotie te pakken. Het andere Haagse team in de derde klasse, Den Haag 6, was vrij.

Den Haag 7 speelde tegen Utrecht 8, en won met 3-0. De Haagse spelers, Ton van der Valk, Martin Bijlsma, en Tim van Vliet, waren duidelijk sterker dan de tegenstanders, en lieten zich niet verassen. Den Haag 8 speelde tegen Utrecht 6, en ook daar waren de sterkteverschillen duidelijk, maar dan in de andere richting. Peter Kapel, Bart Vergouwe en Marinus Fischer verloren alledrie.

Comments

NICE !

gefeliciteerd allemaal.

heeft Frederik even mooi revenge genomen voor zijn verlies tegen Rudi tijdens het INDIS.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.