Den Haag 1 toont vorm

Den Haag 1 heeft in de derde competitieronde laten zien dat de prestaties van vorig jaar geen toevalstreffer waren. Het team speelde op volle sterkte, met Herman (4d) op bord 1, Frederik (3d) op bord 2 en Bas (2d) op bord 3, en toonde aan in vorm te zijn door met 3-0 van Utrecht 1 te winnen, een team waarin Bram Koster (4d), Arend-Jan Westhoff (4d) en Merijn de Jong (3d) spelen. Met twee 3-0 overwinningen doet het team duidelijk een nieuwe gooi naar de titel.

Ook verscheidene andere Haagse teams speelden deze ronde. Den Haag 2 moest Thomas Derz (3d) missen, en speelde dus in verzwakte opstelling. Door het verlies op tijd van Fan Liu (3d) tegen Oepke Bakker (1k) verloor het team helaas met 2-1 van Almere 1. Gelmer Bouwman (3d) won op bord 1 nog wel van Ronald Verhagen (1d), maar Joey Sonius (1k) wist helaas Rob van Fucht (1k) niet te verslaan. Den Haag 2 zal in de laatste twee wedstrijden alles op alles moeten zetten om de promotie nog te pakken.

Den Haag 3 won wel, en wel met 3-0 van Utrecht 4. Het team miste zowel Laurens Spijker (1k) als Ger de Groot (1d), maar door invallen van Jan Petzold (1d) en Marc Dieben (1k) speelde het team nog steeds op sterkte, en liet dat ook zien tegen Utrecht 4. Alledrie de spelers wonnen, Jan Petzold van Douwe Meijer (1k), Ward Njio (1d) van Milan van Hoek (1k) en Marc Dieben van Bouke v/d Spoel (1k). Aangezien Utrecht 4 al twee wedstrijden gewonnen had, is dit voor Den Haag 3 een belangrijke overwinning op weg naar promotie. Den Haag 4, dat in dezelfde poule speelt, was deze ronde vrij.

Den Haag 5 en Den Haag 6 speelde tegen elkaar. Den Haag 5 trok in deze onderlinge wedstrijd aan het langste eind, maar Tamara Havik (5k) redde wel de eer door nog van Joop Kwak (3k) te winnen. Tommy Tjong (3k) won van Eric v/d Marel (5k), en Thomas van Hemert (4k) won van Ton v/d Valk (7k), waarmee de einduitslag dus 2-1 in het voordeel van Den Haag 5 was.

Den Haag 7 verloor van Utrecht 6, het team wat favoriet is om de 4e klasse te winnen. Tim van Vliet (8k), Peter Kapel (12k) en Gerard Havik (15k) kwamen er alledrie niet aan, respectievelijk tegen Emanuel Rietveld (5k), Douwe v/d Veen (5k) en Remko v/d Berg (5k). Utrecht 6 won dus met 3-0, en lijkt bijna verzekerd van promotie. Den Haag 8 verloor helaas met 3-0 van Utrecht 7. Cem Guvener (6k) had op papier de beste kansen, maar verloor tegen Wil Schraven (5k). Bart Vergouwe en Mignon Sabeel, beide 12e kyu, konden helaas geen verrassingen noteren tegen Douwe v/d Veen (5k) en Henk Poortvliet (6k).