Haagse teams scoren goed in tweede ronde NGC

Drie van de acht teams hadden vrij in de tweede ronde van de NGC, maar de andere vijf teams uit Den Haag wonnen allemaal.

Den Haag 1 speelde tegen Utrecht 2, en won met 3-0. Het team speelde zonder Herman, die op vakantie was. Gelmer viel in, en speelde op bord 2, terwijl Frederik naar bord 1 schoof. Bas kwam gewoon uit op bord 3. Utrecht 2 is vorig jaar gepromoveerd, en is op papier een van de zwakkere teams in de poule, met twee 3e dans en een 1e dan. Tegen de zwakkere teams is het behalen van een 3-0 overwinning belangrijk, want zoals vorig jaar wel bleek kunnen bordpunten allesbepalend zijn.

Den Haag 2 en 3 hadden deze ronde vrij. Den Haag 4, uitkomend in de tweede klasse, speelde wel. In Utrecht versloegen Ger de Groot, Walter Diedrich en Bas van den Ende met 3-0 het team Arnhem 2, een team wat volledig uit dames bestaat.

Den Haag 5 en 6 spelen samen in de derde klasse en wisten deze ronde beide met 2-1 te winnen. Den Haag 5, met Joey Sonius, Tommy Tjong en Joop Kwak, versloeg Utrecht 5. Den Haag 6, in de bezetting Eric v/d Marel, Cem Guvener en Ton v/d Valk, versloeg Almere 2.

De laatste twee teams uit Den Haag spelen in de vierde klasse. Den Haag 7 had deze ronde vrij, maar Den Haag 8 speelde wel. Peter Kapel, Bart Vergouwe en Michael Claushuis wisten met 2-1 van Utrecht 8 te winnen.