Herman Hiddema wint Amersfoorts Toernooi

Amersfoorts toernooi in cafe Lobbes

Herman Hiddema (3d) heeft het Amersfoorts 750 seconden toernooi gewonnen. Vanwege het 750 jarig bestaan van Amersfoort organiseerde de club Amersfoort een speciaal toernooi met 750 seconden bedenktijd (twaalfeneenhalve minuut) en volledige handicap. Gespeeld werd in het gezellige bruine cafe Lobbes, in het hart van Amersfoort. De indeling en organisatie werden verzorgd door Ger Hanssen (3d), die zelf ook meespeelde.

Er waren 17 deelnemers aan het toernooi, die eerst in drie poules van vijf of zes spelers een halve competitie (round robin) speelden. Uit deze drie poules gingen de beste 8 door naar een knock-out toernooi met verliezersronde. Bij de laatste acht zaten alle zes aanwezige danspelers en twee kyuspelers, onze eigen Laurens Spijker (1k) en jeugdtalent Alex Ketelaars (12 jaar oud en na een jaar spelen al 3e kyu).

Herman won achter elkaar van Hennie Groot Lipman (2d), Alex Ketelaars en Willem Koen Pomstra (5d), en mocht daarna gaan wachten wie er uit de verliezersgroep naar voren zou komen als uitdager voor de finale. Laurens wist zijn eerste partij, tegen Pascal Huijbers (1d), nog te winnen, maar verloor vervolgens van Willem Koen en van Hennie, en eindigde daarmee op de 5e plaats. Alex Ketelaars versloeg na zijn verlies tegen Herman achter elkaar Jan van Loenen (1d), Hennie, en Willem Koen, en mocht het dus in de finale opnieuw (voor de derde keer) proberen tegen Herman. Driemaal was voor hem geen scheepsrecht, want Herman won de partij, en daarmee het toernooi.

Herman ontvangt eerste prijs van Ger Hanssen