Delfts toernooi 2012 verslag

delft20121

Afgelopen weekeind was alweer het 8e Delfts Go toernooi. Het toernooi had een uniek deelnemers veld dat voor een aantal opmerkelijke statistieken zorgde.

Met 42 deelnemers zag Delft dit jaar een terugval in het aantal deelnemers. Opvallen was wel dat het alleen de kyu spelers zijn die af laten weten. Dit zorgde voor het opmerkelijke feit dat ondanks een afname van 22 deelnemers toch evenveel dan spelers als vorig jaar aanwezig waren. Met 68 dan graden was het zelf een sterker bezet toernooi vergeleken met 2011, dat 64 dan graden telde. De bar was op 4 dan gezet, met 9 mensen boven de bar. Door de afname van het aantal kyu spelers (20 deelnemers) waren er dit jaar dus meer dan spelers dan kyu spelers aanwezig.

Net als vorig jaar, was het ook dit jaar heel mooi weer. Iedere ronde profiteerde meer mensen hiervan door buiten te gaan zitten. Tijdens de 5e ronde stonden er meer dan 15 tafels buiten waaraan gespeeld werd en zaten er nog maar een paar mensen binnen te spelen.
Natuurlijk was er ook dit jaar weer een bar team dat voor betaalbare en vooral lekkere lunch en versnaperingen heeft gezorgd. Met een ruime diversiteit aan vers gemaakte broodjes, en zelfgebakken appeltaart en brownies. Zaterdag avond is er zoals gebruikelijk in de Klomp stamppotten gegeten en spelletjes gespeeld.

Het toernooi is dit jaar overtuigend gewonnen door Lucas Neirynck 4dan uit België. Hij wist als enige de perfecte 5-5 te scoren. Daarbij versloeg hij vier 5dan spelers. In 2009 wist Lucas ook al een perfecte 5-5 te scoren, maar omdat hij toen onder de bar begon bleef hij toen steken op een 2e plek. Dit jaar dus alsnog het eerste toernooi tegeltje voor België.

Nog enkele foto's: http://www.goclubdelft.nl/image/tid/59
(met dank aan Rudi en Dick)

We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien.